Pages

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Αυτό το ρομπότ μπορεί να σας κάνει αιμοληψία. ΒΙΝΤΕΟ

Μερικοί άνθρωποι είναι πρωταθλητές στο να χαρίζουν αίμα και ακόμα και να επιστρέφουν όσο συχνά τους επιτρέπεται να δώσουν αίμα. Αν είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους,
τότε αυτό είναι σπουδαίο. Πηγαίνετε επαινέστε τον εαυτό σας. Αν πιθανώς δεν είστε, τότε μόνο η σκέψη πως ένα ρομπότ βρίσκεται οπουδήποτε κοντά σας με μια βελόνα,σας τρομοκρατεί. Όμως, το ρομπότ θα μπορούσε πραγματικά να είναι το καλύτερή σας επιλογή.


Η start up ονομάζεται Veebot και δοκιμάζει ένα πρωτότυπο ρομπότ το οποίο ελπίζουμε πως θα αντλεί το αίμα πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ακρίβεια από ό'τι ένας άνθρωπος. Ο στόχος είναι να αυτοματοποιηθεί η διαδικασία της συλλογής του αίματος όσο και οι ενδοφλέβιες ενέσεις, για να γίνει η διαδικασία ακόμα πιο τυπική και με την σειρά τους να μειωθόυν και οι επιπλοκές. Το ρομπότ έχει ένα αιμοστατικό επίδεσμο παρόμοιο με αυτό της περιχειρίδας πίεσης του αίματος για να κάνει τις φλέβες των ασθενών πιο εμφανή. Χρησιμοποιεί υπέρυθρο φως, μια ειδική κάμερα και υπερηχογράφημα σε συνδυασμό με το λογισμικό ανάλυσης εικόνας για να επιλέξετε μια φλέβα και να επιβεβαιώσει ότι ρέει αρκετό αίμα μέσα από αυτήν. Στη συνέχεια, το ρομπότ ευθυγραμμίζει τη βελόνα μέχρι  να την εισάγει στο χέρι, σε υπολογισμένο βάθος. Όλη η διαδικασία διαρκεί περίπου ένα λεπτό συν τον επιπλέον χρόνο, ανάλογα με το πόσο αίμα χρειάζεται να συλλεχθεί.

Σήμερα το Veebot επιλέγει την καλύτερη φλέβα περίπου στο 83 τοις εκατό του χρόνου, το οποίο είναι στο ίδιο επίπεδο με τον μέσο όρο ενώς φλεβοτόμου.Όμως η εταιρεία λέει, ότι θα εργαστεί για να ανέβει το ποσοστό στο 90 τοις εκατό, πρωτού περάσουν σε κλινικές δοκιμές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου